Факультет природничої освіти згуртувався навколо весняної толоки: посадили нові дерева, встановили пам’ятні таблички

Факультет природничої освіти > Новини факультету > Факультет природничої освіти згуртувався навколо весняної толоки: посадили нові дерева, встановили пам’ятні таблички

У понеділок, 15 квітня 2024 року, за ініціативи факультету природничої освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі відбулась весняна толока, спрямована на озеленення території університету. Напередодні зусиллями волонтера, депутата міської ради, керівника соціально-гуманітарного відділу Андрія Іващенка закладом було безкоштовно передано десятки саджанців різноманітних дерев, зокрема саджанці чорного горіха, каштана, сосни, ялини та інших видів.

Близько опівдня викладачі та студенти факультету спільно зі всіма охочими розпочали роботу з озеленення території, виділивши декілька ключових локацій:  дендропарк, де були вилучені рослини, що не прижилися з попередніх років та насаджені нові більш характерні для даних ґрунтів породи, а також луг, на якому було висаджено декоративні верби та, в майбутньому, планується розширення екологічно-культурологічної зони.

Зазначимо, що незамінним внеском у розвиток ідеї стала підтримка ректора УГСП Віталія Коцура, який надав декоративні верби для висадження.

Також під час цієї ініціативи були встановлені пам’ятні таблички, подаровані представником громадської ініціативи «Корінь нації» Миколою Богатирем у роботи ході круглого столу «Просвітницькі дерева», який відбувся 28 березня 2024 року. Тепер завдяки даним об’єктам можна безпомилково віднайти «Алею академіків», «Вербу Тараса» та «Дуби Левка Лук’яненка».

У ході толоки колектив факультету природничої освіти продемонстрував злагоджену спільну роботу та високий рівень взаєморозуміння. Принагідно керівництво факультету висловлює щиру вдячність представникам навчально-наукового відділу університету.

Як зазначають організатори, цьогоріч це не остання подібна ініціатива, адже попереду очікується нове надходження саджанців історичних та знакових дерев, що стане ще одним кроком у покращенні середовища для сковородинівського кампусу.

 

Пресцентр факультету природничої освіти